Събота, 30 Април 2016 09:11

Нещата, на които не ни учат в училище

Written by 
Rate this item
(0 votes)

За „Нещата, на които не ни учат в училище“ - едно различно и увлекателно четиво, представено през призмата на един тийн идол

За автора на „Нещата, на които не ни учат в училище“ и неговото очаквано продължение можем да започнем по следния начин: в едно ново и модерно време, в което и ние, по-възрастните, и тинейджърите, прекарваме ежедневно една доста солидна част от времето си в социалните мрежи, каналите за видео споделяния и къде ли още не, е изключително трудно да НЕ забележиш или избегнеш поредната нова тенденция във виртуалния свят.

Сякаш аналогично стои и ситуацията с така популярния в онлайн пространството влогър на име Емил Конрад. Младият и мотивиран влогър започва своята онлайн кариера през далечната вече 2006 година, когато качва всъщност и първите си въобще клипчета на английски език в интернет. Емил Конрад стартира с бавни крачки именно с първите си авторски клипове, в които разказва изключително атрактивно и креативно за действителни случки, абсурдни ситуации и така нататък, неподозиращ за фурора и интереса, който ще предизвика само няколко години по-късно.

И този ден за него настъпва. Влогърът с арменски корени успява да се превърне в истинска онлайн сензация, една „тенденция“, за която ви намекнахме съвсем в началото, която му спечелва верни почитатели/фенове и непрекъснато растящ брояч на гледанията.
Забавните си клипове Емил заснема вкъщи като възлага на себе си и задачата за последващата им обработка преди споделяне с феновете си през различните социални мрежи. 

Нашумялият влогър демонстрира също и актьорските си заложби, въплъщавайки се в различни роли. Наред с това, Емил Конрад създава и множество персонажи, впоследствие наложили се като негова „запазена марка“ като Силвето например.
Като повече от отлични пример за изключително популярни видеа, изцяло сътворени от тийн идола, в някои от които вземат участие и негови приятели и близки, са така озаглавените „Война на половете“ и „Истината или се осмеляваш“.

Извън тях, известният влогър може да се похвали с редица още невероятно популярни видео клипове, в които по изключително оригинален, забавен и интересен начин разказва на своята вярна аудитория за „нещата от живота“, които малко по-късно следват да бъдат предложени на всички нас и под формата на книга в две части.

За автора на „истинските неща от живота“ Емил Конрад и книгите

В един от видео клиповете си, прочулият се в необятния свят на интернет автор на книгата, представена в две части, а именно „Нещата, на които не ни учат в училище“ и „Нещата, на които не ни учат в училище: Продължението“, разказва за житейския си път, семейните ценности, приятелите (искрените и престорените такива) и трудностите, които са му изпречили на пътя като дете и вече малко по-възрастен.

Роденият в София влогър има нелеко детство – израства под опеката на дядо си, към когото Емил силно се привързва. Родителите му (майка българка и баща арменец) биват заети с осигуряване на прехраната в дома, което обяснява дълбоката връзка, която Конрад изгражда именно с арменския си дядо.

Като дете го научава на арменски език, което се оказва впоследствие сериозна пречка при записването на Емил в първи клас, където се сблъсква директно с мулти-лингвистичната страна на учебната си програма, в която започва да учи едновременно три езика, а именно български, английски и френски. Всичко това в комбинация с арменския сформира съвършена каша в главата на малкото дете.
Описваният към днешна дата като „Царят на каналите за видео споделяния“ влогър успява да изгради стабилни приятелски взаимоотношения с хора от детството си, неразривни и до днес, както твърди и самият автор.

В живота на синеокия и мотивиран влогър по онова време всичко изглежда сравнително добре до един особен момент, когато преживява лична трагедия, за която и до ден днешен избягва да разказва в интервюта.
Младият автор преживява тежко раздялата на родителите си и последвалата, за съжаление, кончина на баща си.
Емил Конрад се отличава от масата не само с интересната си арменска жилка, талант и популярни и крайно забавни видеа, достигнали до тинейджърите, ала и с нещо много и далеч по-съществено като възпитание, такт и интелект.

Успехът, който известният влогър, жъне с невероятно популярните си видеа в интернет, открехна вратичката към друг, далеч по-вълнуващ и отговорен свят, какъвто е писателският.
На официалната премиера на първата си книга, която може би ще бъде началото и на една писателска кариера, чието амплоа аудиторията приема присърце, безброй екзалтирани фенове и върли привърженици на работата на талантливия 25-годишен младеж извиха дълги опашки, за да си вземат личен автограф от влогъра.

В книгата си, младият и находчив автор, по-популярен сред онлайн обществото като влогър (от английски видео-блогър или влогър), залага на близката си връзка с младите, които имат потребност да чуят съветите на възрастните на техния език.
В оригиналното, първо издание, често представяно и като част първа от „Нещата, на които не ни учат в училище, Емил Конрад разказва надълго и нашироко разнообразни истории с трагико-комичен характер, които е събрал от жизнения си опит.

В изданието тийнидолът говори смело за щастието, семейните ценности, лъжата, страха, очакванията в типичния и съвсем подозиран шеговит тон, който успява в крайна сметка да докосне младите, тинейджърите, които не винаги се замислят за последиците от своите действия, думи и решения. Броят на любознателните и увлекателни истории са дванадесет плюс една, фокусираща се върху читателите.

В тази връзка, 13-та последна глава/страница продължава своето развитие именно в поредицата на книгата, озаглавена „Нещата, които не ни учат в училище: Продължението“, където читателите ще се натъкнат на допълнителни илюстрации и специални QR кодове, които при въвеждане и зареждане ги пренасочват към няколко негови авторски клипа.

А това определено си остава най-силната черта от характера на автора, свързана именно със създаването на видео клипове в хумористичен и, както казват младите, „зарибяващ“ стил.

Read 509 times Last modified on Събота, 30 Април 2016 09:43