Saturday, 30 April 2016 09:20

Монахът, който продаде своето Ферари

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Монахът, който продаде своето Ферари“ - големият пробив на Робин Шарма
Какво знаем за автора на този категоричен литературен феномен?
Разгръщайки страниците на една от най-култовите и знакови книги в личното му творчество, озаглавена „Монахът, който продаде своето Ферари, читателят се запознава с една различна сама по себе си история, стъпваща на прага на духовната притча, разказваща способите, които трябва човек да прегърне и приеме, за да живее свободно, щастливо и във вътрешна хармония със себе си.
Крилатите мечти, които ревниво пазим и крием някъде там, в дълбините на подсъзнанието и душите си, и невъзможните на пръв поглед цели, които ограничават мисловната ни дейност и емоционална същност, са една изключително красива частица от нас, която сме заключили вътре в себе си. Сякаш завинаги.
Именно за това говори и авторът на едно невероятно и разтърсващо цялата ни същност четиво, а именно да следваме мечтите си, да намерим пътя към тях и осъществяването им, както и да им позволим те да намерят пътя към нас.
Робин Шарма и духовната му притча, подготвяща ни за „срещата с мечтите ни“
Сюжетната линия в книгата му се разкрива с историята на млад мъж на име Джулиан Мантъл – виден адвокат с блестяща кариера – който се сблъсква с ударите на живота, толкова тежки и безмилостни, че едва не погубват живота на прочутия експерт с повече от звездна репутация в сферата си. Упражнявайки ежедневно служебните си задължения в изключително претъпканата съдебна зала, господин Джулиан Мантъл се свлича на земята изневиделица вследствие на сърдечна недостатъчност.
Видният адвокат не води особено балансиран и здравословен начин на живот, което за малко не поставя живота му пред фатален изход. Този страховит случай несъмнено оказва своето отражение върху същността му – физическият срив, свличането му на пода, безсилието, пред което се изправя влиятелната му фигура в обществото, го качва на една опасна емоционална въртележка, отключваща и една безпощадна духовна криза. При всичко това Джулиан няма избор освен да преразгледа живота, принципите, перспективите и приоритетите си. И то от А до Я.
Главният герой в книгата преминава през множество трансформации в търсенето на правилния път, по който да поеме и промени коренно начина си на живот. В лутането си Джулиан решава да предприеме нещо твърде предизвикателно и нетипично за него под формата на пътешествие, една епична одисея, която го отвежда не къде и да е, а в Хималаите.
Именно това се оказва и ключово за духовната трансформация и извисяване, през която преминава пребивавайки именно там. Адвокатът прави едно повече от изключително откритие, което използва невероятно умело и за себе си – става дума за могъща система, посредством която става възможно и лесно освобождаването на умствения потенциал.
Наред с това, благодарение на същата методология, най-сетне душата, тялото и мислите могат да полетят, да пречупят оковите, и да изградят един свой свят на неразрушима хармония.
Тази специална техника, чрез която душата и тялото „поемат свежа глътка въздух“, учи на живот, изпълнен с неугасима страст, блажено спокойствие и неразрушима връзка между човешкото тяло и душа.
Дълбоко вдъхновяващата приказка, сътворена от писателя Робин Шарма, може да се опише като съвършен синтез от духовна мъдрост, извираща от Близкия изток, и съвременни методи за успех и просперитет, за които говори Западният свят.
Прекрасното поучаващо четиво, наричано още и духовна притча, сглобена съвършено точно от прочутия автор Робин Шарма, показва на читателя правилния път към успешния, щастливия и духовно пречистен живот и съществуване с повече смелост, баланс и хармония в мислите и душата.
Редица видни и популярни автори, дали своя принос към световната белетристика с изключителното си, феноменално творчество, третират „духовната притча“, разказана през погледа на един обикновен човек, известен в обществото като способен адвокат с дългогодишен опит, с множество суперлативи като завладяваща, пленителна и поучителна.
Пример за особено положителен отзвук от писателския свят е коментарът на съавтора на „Пилешка супа за душата“, написана от Марк Виктор Хансен, чийто думи потвърждават успеха и изключителното влияние на книгата на Робин Шарма, която сякаш благославя човешки съдби.
Друг популярен автор, сътворил „Максимално постижение“ също се изказва ласкаво за поучителното четиво на Робин. Нещо повече, Брайън Трейси описва вдъхновяващата и различна история, озаглавена „Монахът, който продаде своето Ферари“ като едно повече от увлекателно приключение, изпъстрено с хумор и непресъхващ извор от мъдрост, който би могъл да обогатява душевно, както и да променя човешки съдби. И то как само!
Сензационното четиво, дълбоко впечатляващо още с корицата си, е налично и по лавиците в нашите книжарници. Грабвайки книгата, първото нещо, което мигновено приковава вниманието е дизайнът на самата корица. Естествено, става дума за илюстрацията на онази чудновата чаша, доминираща на корицата на книгата. Една обикновена чаша, нищо повече, и то пък празна. Вероятно това бихте си помислили и вие. Ала зад тази толкова непретенциозна чаша, и то поставена фронтално, на самата корица на популярната книга, се крие многозначително послание, което не всеки би разбрал или направил опити да разбере.
Смисълът зад изпразнената чаша, който Робин Шарма е внедрил, олицетворява сякаш всички онези сред нас, които са отворени към чуждото мнение, критика или поощрение. Именно тази група хора успява да приеме и да се докосне до нови, интересни и свежи перспективи и гледни точки. Обикновено точно тези хора таят в себе си и множество въпроси към всички и всичко, включително и към живота.
А именно за всички, които припознават себе си в тези описания, поучителната история на „Монахът, който продаде своето Ферари“ на Робин Шарма ще остави един незаличим белег в душата и подсъзнанието – литературен „белег“, който непременно ще подобри всеки аспект от човешкия живот.

Купете тази книга

Read 675 times Last modified on Saturday, 30 April 2016 09:53